درباره ی گریتینگ ، کاربردها و انواع آن بیشتر بدانیم:
گریتینگ ( grating ) به شبکه ی فلزی یا پلاستیکی گفته می شود. که معمولا در موارد زیر کاربرد دارد:
– به عنوان درپوش کانال های هدایت آب
– به عنوان کفی پله
– پوشاننده ی کف محوطه های مختلف
البته استفاده از گریتینگ به همین موارد خلاصه نمی شود و می توان کاربردهای فراوانی را در ساختمان سازی و صنعت برای آن نام برد. اما در این مطلب تمرکز ما بیشتر بر روی انواع گریتینگ هایی است که به عنوان پوشاننده ی کانال های هدایت آب مورد استفاده قرار می گیرند.
مبنای طبقه بندی گریتینگ ها بر اساس مقاومت وزنی چیست؟
گریتینگ ها بر اساس مقاومت وزنی شان مطابق با استاندارد بین المللی EN1433 اروپا طبقه بندی می شوند. این دسته بندی میزان مقاومت وزنی گریتینگ به ازای هر محور خودرو، لیفتراک یا هواپیما را مشخص می کند. به عنوان مثال اگر بخواهیم برای پوشاندن یک کانال هدایت آب در کف پارکینگ خصوصی استفاده کنیم، می بایست گریتینگی را انتخاب کنیم که مقاومت لازم برای تحمل وزن اتومبیل را داشته باشد تا هنگام بازرسی گریتینگ پس از مدت کوتاهی از استفاده ، با درپوش های شکسته و آسیب دیده مواجه نشویم.
کاربرد کلاس مقاومت وزنی چیست؟
کلاس A15 ( تحمل یک و نیم تن به ازای هر محور خودرو ): مدل هایی که در این کلاس طبقه بندی می شوند، بیشتر برای فضاهای با تردد عابرین پیاده مناسب می باشند. فضاهایی مثل محوطه های بدون تردد اتومبیل، آشپزخانه های صنعتی، استخر ، موتورخانه و …
کلاس B125 ( تحمل دوازده و نیم تن به ازای هر محور خودرو ): از این کلاس در کف پارکینگ ها، شروع و انتهای رمپ پارکینگ های خصوصی، کف کارخانجات و سایر فضاهای مشابه که اتومبیل های سبک تردد دارند، می توان استفاده نمود.
کلاس C250 ( تحمل بیست و پنج تن به ازای هر محور خودرو ): این کلاس مناسب فضاهای شهری، به عنوان جایگزین نهرهای روسی و یا شروع و انتهای رمپ پارکینگ های عمومی با تردد بالاست. همچنین در کف سوله هایی که ماشین آلات سنگین تردد دارند نیز می توان از این کلاس وزنی استفاده نمود.
سه موردی که در بالا عنوان شد، پر کاربردترین کلاس های مقاومت وزنی گریتینگ ها است. سایر کلاس ها به ترتیب عبارتند از: E600 ، D400 و F900 که کاربردهای خاص دارند و به عنوان مثال کلاس F900 برای کف فرودگاه ها مورد استفاده قرار می گیرد و تا ۹۰ تن مقاومت دارد!
انواع گریتینگ از نظر جنس
گریتینگ ها بسته به نوع کاربری در جنس های مختلف تولید و در بازار در دسترس می باشند:
گریتینگ های فلزی:
– گریتینگ گالوانیزه گرم
– فولاد گالوانیزه سرد
– چدن
– استیلس استیل
گریتینگ های پلاستیکی و کامپوزیتی:
– پلی پروپیلن ( PP )
– یو پی وی سی ( UPVC )
– پلی آمید ( PA )
– پلی آمید تقویت شده ( کامپوزیتی – فایبرتک )
– گریتینگ های با روکش الاستومر ترمو پلاستیک ( TPE )
طبقه بندی گریتینگ ها از نظر ظاهری
گریتینگ ها به طور کلی از نظر ظاهری به سه دسته کلی تقسیم می شوند:
اسلات: به گریتینگ هایی که سوراخ های روی آنها به صورت نرده ای و موازی باشد اصطلاحاً اسلات گفته می شود.
پانچ: به گریتینگ هایی که سوراخ های مربع یا دایره ای شکل روی آنها پانچ شده باشد، گریتینگ پانچی گفته می شود.
مشبک: گریتینگ های تسمه در تسمه یا تسمه در نیم تسمه مرسوم در بازار که سوراخ های آنها به صورت مربع یا مستطیل باشد از این دسته هستند.
در ویدئوی زیر با بخشی از مراحل ساخت گریتینگ فلزی آشنا می شویم:
لطفاً اگر در مورد مقاله فوق پرسشی دارید در قسمت نظرات با ما مطرح کنید:
لینک مرتبط: ” کفشور چدنی “